implant dentar pierderi osoase pret Brasov

Pierderile osoase la nivelul cavității bucale

Osul maxilar este foarte important pentru oricine dorește să-și păstreze dinții naturali. În plus, în lipsa acestuia, implanturile dentare sunt imposibile. Osul maxilar este, așadar, o parte importantă care oferă stabilitatea dinților naturali și de implant. Din cauza unor factori externi sau interni, pacientul poate pierde părți de os maxilar. Haideți să vedem ce cauzează pierderile osoase la nivelul cavității bucale și cum putem repara situația!

Cauzele pierderilor osoase la nivelul cavității bucale

Există multe cauze ce pot provoca pierderi osoase la nivelul cavității bucale. Este important să le cunoașteți pentru ca atunci când le întâlniți, să fiți conștienți de riscurile la care sunteți supuși. Un pacient informat este un pacient care știe să vină la timp la un consult stomatologic. Este vital să mergeți la medic imediat ce simțiți ceva în neregulă la nivelul sănătății bucale.

Iată cauzele care duc la pierderile osoase:

  1. Prima cauză a pierderilor osoase este boala parodontală, care se pare că este inamicul cel mai mare al dinților noștri. Boala parodontală poate fi dezvoltată de la doar câteva bacterii aflate în gură. Din acest motiv, medicii dentiști insistă atât de mult pe o curățare temeinică a dinților, a limbii și a obrajilor interni. O igienă precară poate accentua dezvoltarea bacteriilor, iar bacteriile pot duce la infecții ale gingiei. Dacă gingia se inflamează, ar putea produce o infecție a osului maxilar, care poate duce la atrofierea acestuia.
  2. A doua cauză a pierderilor osoase este extracția dentară. Atunci când un dinte nu mai poate fi salvat, medicul dentist îl va extrage, cu tot cu nerv și rădăcină. În acest mod sunt evitate infecțiile, durerile și complicațiile inutile. Atunci când medicul extrage rădăcina unui dinte, osul maxilar pierde din volum, pentru că nu mai este folosit. Cu toate acestea, este fundamental ca osul să rămână la volumul natural, pentru o mai bună sănătate a dinților.
  3. A treia cauză des întâlnită a pierderilor osoase sunt traumatismele. Dacă cineva este implicat într-un accident rutier ori într-o bătaie și este lovit, osul cu traumă se poate retrage. Este important ca, în situații de acest gen, să mergeți și la medicul dentist, nu doar la cel general. Dacă, printr-o minune, dinții nu au fost afectați de traumatism, dar osul maxilar a fost, avem vești proaste. Dacă osul a început să se retragă cât încă mai sunt rădăcini dentare în el, există posibilitatea să vă pierdeți acei dinți.
proteza fixa cu implanturi Brasov

Repararea problemelelor prin adiție de os

Majoritatea acestor probleme legate de pierderile osoase au soluții de reparare, pentru a împiedica pierderea dinților. Cea mai comună soluție este adiția de os. Haideți să aflăm ce este adiția de os și cum funcționează!

Ce este adiția de os?

Adiția de os este o procedură stomatologică prin care este introdus un material special care să acționeze pe post de os. Această procedură este necesară în cazul implanturilor dentare. Dacă medicul stomatolog ar realiza un implant dentar într-o gingie fără os, implantul nu ar rezista. Este important ca implantul să fie fix, pentru că orice mișcare a sa din loc poate provoca infecții. Adiția de os este de două tipuri:

  1. Adiția de os verticală se realizează când osul maxilar nu suportă implantul pentru că este prea scurt. În acest fel, printr-o adiție pe verticală, se asigură o zonă mai mare de suport pentru rădăcina dintelui de implant. Acest lucru înseamnă o susținere mai bună, o stabilitate mai mare și mai puține riscuri de deplasare.
  2. Adiția de os orizontală se realizează când osul maxilar nu suportă implantul pentru că este prea subțire. În acest mod, o adiție de os orizontală asigură susținerea întru totul a rădăcinei dintelui de implant. Așa cum am menționat și mai sus, înseamnă o susținere mai bună și mai multă stabilitate. Reamintim faptul că un implant care nu are suportul necesar este un dinte care se va mișca. Un implant care se mișcă este un implant care provoacă infecții.

Adiția de os nu este neapărat o metodă de reparare a problemei, cât o variantă de mijloc și o soluție a problemei. Nimic nu se compară cu un os maxilar natural, însă atunci când nu dispunem de acesta, trebuie găsite soluții. Cu toate acestea, materialele artificiale utilizate sunt biocompatibile, adică sunt absorbite de gingie fără complicații. În plus, adiția de os nu este dureroasă, dar pacientul va simți un anume discomfort, ca la fiecare intervenție stomatologică.

Implanturi dentare cu adiție de os în Brașov

Dacă ești în situația de a avea nevoie de un implant dentar cu adiție de os în Brașov, nu merge la orice cabinet stomatologic de cartier! Vino la clinica dentară de top Dr. Jozef! Îți garantăm tratamente premium la cel mai prietenos tarif din oraș! Aceasta este o procedură complicată. Apelează la profesioniștii noștri, lucrăm cu cea mai modernă tehnică din Europa!