probleme dentare vârsta a treia

Riscurile de sănătate orală ale persoanelor de vârsta a treia

Menținerea unei bune sănătăți orale este importantă la orice vârstă. Totuși, persoanele de vârsta a treia se confruntă cu provocări legate de dantură mai mult decât orice alt segment de populație. Îți prezentăm în continuare cele mai mari riscuri de sănătate orală cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia în mod preponderent!

Riscurile de sănătate orală ale persoanelor de vârsta a treia

Cele mai mari 4 riscuri de boli orale pe care le pot dezvolta persoanele senioare sunt: cariile ce avansează agresiv, gura uscată, pierderea dinților și cancerul oral. Vestea bună este că Dr. Jozef, cel mai bun stomatolog din Brașov, îți poate menține sănătatea danturii exact ca la tinerețe, indiferent de vârstă. Tot ce trebuie să faci este să vii regulat la controlul stomatologic și să rezolvi problemele dentare pe măsură ce ele apar! Ai probleme majore cu dantura? Nicio problemă, Dr. Jozef are cele mai bune tehnici de reabilitare completă și rapidă a întregii danturi în Brașov, la cele mai mici costuri din oraș!

1. Cariile persoanelor de vârsta a treia

Pe măsură ce oamenii avansează în vârstă, gingiile se pot retrage. Acest lucru lasă dezgolită o parte a dinților și chiar o parte a rădăcinilor. Dintele este acoperit de smalț, însă rădăcina cu siguranță nu este. Acest lucru înseamnă că rădăcinile se pot caria și se pot degrada foarte rapid.

De asemenea, persoanele în vârstă se pot confrunta și cu carii dezvoltate în jurul plombelor din tinerețe, dacă aceste plombe nu au fost înnoite la timp.

2. Gura uscată

Medicația are ca efect, de multe ori, apariția senzației de gură uscată. Practic, nu mai este secretată cantitatea suficientă de salivă pentru a avea gura corect umectată. Rezultatul este lupta ineficientă a gurii împotriva bacteriilor, acizilor și zaharurilor. Așa apar mai multe carii și mai multe probleme dentare.

Ce poți face dacă te confrunți cu senzația de gură uscată? Iată câteva sfaturi oferite de Dr. Jozef:

  • Folosește spray-uri speciale pentru această afecțiune.
  • Încearcă o apă de gură specială și vezi dacă te ajută.
  • Mestecă gumă fără zahăr, însă bogată în xilitol. Aceasta stimulează producția de salivă și, în același timp, protejează dantura împotriva bacteriilor care se formează în gură.
  • Menține aerul din casă umed cu un umidificator sau pur și simplu lăsând un castron cu apă pe masă sau chiar pe calorifer pentru a se evapora în ritmul lui.
  • Evită sau renunță la consumul de băuturi care au și ele ca efect uscarea gurii precum: cafea, alcool, sucuri acidulate, sucuri stoarse din fructe naturale cu conținut acidic (lămâi, portocale, grapefruit etc.).
  • Întreabă medicul care îți eliberează rețetele medicale dacă îți poate reduce dozajul medicației sau dacă îți poate înlocui medicamentele care îți provoacă senzația de gură uscată.

3. Pierderea dinților la persoanele de vârsta a treia

Din păcate, cultura îngrijirii dentare din România nu este foarte extinsă. În special persoanele care acum sunt la vârsta a treia au prins vremuri în care dinții se extrăgeau la orice problemă, în loc să fie tratați și salvați.

Așa se face că majoritatea persoanelor peste 65 de ani din România au foarte mulți dinți lipsă, dacă nu chiar toți. Parodontoza care se instaurează în jurul vârstei de 50 de ani în lipsa unei igiene dentare riguroase își spune și ea cuvântul în acest sens.

Bineînțeles, nu există problemă fără rezolvare. Protezele dentare sunt la îndemâna oricui. În Brașov, Dr. Jozef ajută persoanele de vârsta a treia cu proteze și proceduri de reabilitare totală a danturii la cele mai prietenoase tarife din oraș.

4. Cancerul Oral

Vârsta medie de diagnosticare cu cancer oral este de 62 de ani. Vestea bună este că. descoperit din timp, cancerul oral este tratabil. Acesta este un alt motiv pentru care vizitele regulate la dentist pentru a efectua controale stomatologice sunt atât de importante.

Pentru a reduce riscul dezvoltării de cancer oral, recomandăm adoptarea unei rutini de igienă orală riguroasă, renunțarea la fumat, reducerea sau eliminarea consumului de alcool cât mai devreme posibil în cursul vieții. Nu așteptați vârsta a treia pentru a adopta obiceiuri sănătoase!

O gură sănătoasă are la bază obiceiuri bune dezvoltate în tinerețe. Totuși, indiferent de vârstă și indiferent de starea ta dentară în acest moment, Dr. Jozef din Brașov te poate ajuta! Fă-ți curaj, vino la un consult și bucură-te de viață ca la 20 de ani!