Parodontologie

Gingivoplastie

Echipa de la clinica dentară Dr. Jozef  abordează diagnosticarea și tratarea parodontozei prin cele mai noi tehnologii disponibile în Europa. Avem experiență largă în această arie și capabilitatea de a discerne cu precizie în ce fază a afecțiunii se află un pacient și care este tratamentul potrivit.

Programează-te


CUM IȚI DAI SEAMA CĂ AI PARADONTOZĂ?

La debutul bolii apar simptome la nivel gingival (tumefacție, sângerare spontană sau la periaj, nedepistată la timp, gingivita evoluează, boala parodontală putând duce în timp la pierderea dinților.

Deoarece gingivita nu se manifestă simptomatic prin durere, majoritatea pacienților nu solicită tratamentul afecțiunilor parodontale din faza incipientă, ci doar atunci când observă sângerarea gingivală, inflamația, halena (respirația urât mirositoare), senzația de gust neplăcut, tensiunea de la nivelul gingiilor, mobilitatea dinților sau colecțiile purulente

DeCe_shape

Despre Parodontoză pe scurt

CE ESTE PARODONTOZA?

Parodontoza este o afecțiune de tip inflamator care afectează țesuturile de suport ale dintelui și anume gingia, osul și ligamentul care susține rădăcina dentară. Cauzele principale ale parodontozei sunt placa dentară bacteriană, tartrul supra- și sub-gingival, marginile anfractuoase ale obturațiilor existente sau ale lucrărilor protetice. Cea mai importantă cauză rămâne igiena dentară defectuoasă.

CĂND ESTE NECESAR TRATEMENTUL?

Deoarece gingivita nu se manifestă simptomatic prin durere, majoritatea pacienților nu solicită tratamentul afecțiunilor parodontale din faza incipientă, ci doar atunci când observă sângerarea gingivală, inflamația, halena (respirația urât mirositoare), senzația de gust neplăcut, tensiunea de la nivelul gingiilor, mobilitatea dinților sau colecțiile purulente. Pacienților cu afecțiuni parodontale li se recomandă să viziteze cabinetul stomatologic pentru igienizare cel puțin o data la 6 luni.

CUM POATE AFECTA SĂNĂTATEA GENERALĂ?

Pătrunderea patogenilor parodontali în circulația sistemică are efecte negative asupra stării generale de sănătate, în special la pacienții imunodepresivi. Boala parodontală netratată este asociată cu accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic sau endocardită bacteriană. La diabetici induce creșterea rezistenței la insulină, iar glicemia devine mai greu de controlat. De asemenea, crește riscul de pneumonie prin aspirarea bacteriilor de la nivelul orofaringelui în tractul respirator inferior.

control

Cum se tratează parodontoza incipientă

TRATAMENT

După o curățare profundă a dinților la cabinetul stomatologic, tratamentul parodontozei începe cu următorii pași:

  1. Se îndepărtează factorii ce favorizează retenția resturilor alimentare: lucrări protetice largi sau incorecte, obturații nefinisate, carii marginale, carii de rădăcina.
  2. Se face educație pentru o igienă bucală mai bună: pacientul află cum și ce să folosească pentru o îndepărtare eficientă a bacteriilor parodontopatogene: ața dentară, apa de gură, periuțele interdentare, dușul bucal.
  3. Se face detartraj subgingival cu anse speciale. Tartrul negru subgingival menține pe suprafața lui rugoasă numeroase bacterii.
  4. Se folosește parodontometria – metoda clinică nedureroasă prin care se măsoară adâncimea pungilor parodontale, retracția gingivală și mobilitatea dentară. Aceste date se scriu in fișa parodontală a pacientului pentru a stabili metoda optimă de tratament.
  5. Se chiuretează subgingival pungile parodontale. Acestea mențin o permanentă inflamație ce topește progresiv osul din jurul rădăcinii. Prin chiuretaj subgingival se curăță conținutul patologic, infectat, al pungilor parodontale. Intervenția se face fără durere, sub anestezie locală, doar la dintele afectat.

Untitled

Când simți că ceva nu este în ordine cu gingiile tale, cel mai bine este să vii la clinica Dr. Jozef la timp.

Dacă aștepți, boala parodontală avansează, crește durerea, cresc și costurile și apare riscul de pierdere a dinților.

La Dr. Jozef vei primi și sfaturi despre cum să ții sub control boala parodontală, nu doar tratamente.

Tratamente pentru boala parodontală – Dr. Jozef!


Programează-te